ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι ΑΘΗΝΑ

Ε-mail:        sypyyp@gmail.com           sypyyp@minedu.gov.gr

sypyyp400

Τετάρτη 8 Μάιος 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠ.Ε.Π.Θ. (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.)

Δ/ΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37,

15180 Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.sypyp.gr Ε-mail: sypyyp@gmail.com

Αθήνα 19/03/2024 Αρ. πρωτ.: 733

ΠΡΟΣ: Μέλη μας

ΚΟΙΝ.: ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση για την έναρξη της Απεργίας-Αποχής για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες-οι

Σε συνέχεια του υπ΄αριθμ.733/15-03-2024 εγγράφου μας, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 19-03-2024 ο δικαστικός επιμελητής κατέθεσε το εξώδικο για την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση, τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της ΑΔΕΔΥ το ΔΣ του ΣΥΠΥΥΠ, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 20 του ν.1264/1982, προκηρύσσει εκ νέου την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ για το σύνολο των μελών του Συλλόγου μας, από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της αξιολόγησης, όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν.4940/2022.

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα έπρεπε να έχει φροντίσει πρώτα για την επαρκή στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και τον επαρκή εξοπλισμό τους και ύστερα να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζομένους, απειλώντας τους με πειθαρχικές διώξεις, για να συμμετάσχουν στην αντιδραστική και ανούσια διαδικασία «αξιολόγησης» με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα μεταθέτοντας παράλληλα ευθύνες, που δεν τους αναλογούν, σε Προϊσταμένους και υπαλλήλους.

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον 1264/1982 απαιτείται να περάσουν τέσσερις (4) πλήρεις ημέρες από την γνωστοποίηση της Απεργίας στον εργοδότη. Ως εκ τούτου ως έναρξη της απεργίας θεωρείται η Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, αλλά στην πράξη λόγω των αργιών η Τρίτη 26 Μαρτίου που είναι η πρώτη εργάσιμη ημερά μετά το τετραήμερο που απαιτείται.

Επίσης, όσον αφορά την καταγγελία στην οποία προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook), μετερχόμενος ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά του Προεδρείου του Συλλόγου μας, σχετικά με τη μη νομιμότητα προκήρυξης απεργίας από πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, παρά μόνο από Ομοσπονδίες, τον παραπέμπουμε στο άρθρα 20 του ν.1264/1982.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ, επικαλέστηκε το άρθρο 30 του ίδιου νόμου το οποίο όμως δεν αφορά τον ΣΥΠΥΥΠ, μία ατυχής και σίγουρα λανθασμένη αναφορά ίσως επειδή τον βόλευε, ίσως από άγνοια…. Το εν λόγω όμως άρθρο αφορά άλλες κατηγορίες εργαζομένων π.χ. σε Ο.Τ.Α., Α.Ε.Ι., εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.

(Επισυνάπτεται ΥΔ για τη συμμετοχή σας στην απεργία, την οποία αφού την καταθέσετε στον φορέα εργασίας σας για να πρωτοκολληθεί θα πρέπει να την αποστείλετέ στο e-mail του ΣΥΠΥΥΠ)

Με εκτίμηση για το ΔΣ του ΣΥΠΥΥΠ

Ο Πρόεδρος