Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(ΣΥΠΥΥΠ)

ΕΔΡΑ: Λ. Κηφισίας  16,Αμπελόκηποι- Αθήνα  115-26

site: www.sypyp.gr   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 Αθήνα     7/3/2017

ΠΡΟΣ     Μέλη μας

ΘΕΜΑ:     «Αλλαγή καταστατικού»

Συναδέλφισσες, οι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφαση, στο συμβούλιο της 22-2-2017, ενέκρινε την αλλαγή του καταστατικού μας. Το καταστατικό μας έχει τις απαρχές του στο 1978 όπως τροποποιήθηκε το 1981 και το 1984. Έκτοτε όμως ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει. Είναι απαραίτητο λοιπόν να αλλάξει προκειμένου να επικαιροποιηθείκαι να εκσυγχρονιστεί. Οι προτεινόμενες αλλαγές που τυγχάνουν της έγκρισης της καθολικότητας του Δ.Σ., θα ισχύσουν κατά πάσα πιθανότητα όχι από τη θητεία του επόμενου Δ.Σ. (2018-19) αλλά από την μεθεπόμενη θητεία δηλαδή από το 2020 και μετά. Αυτό θα συμβεί διότι είναι πολύ περιορισμένα τα χρονικά περιθώρια που απαιτούνται για την αλλαγή του καταστατικού καιτην κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο της έδρας του Συλλόγου.

Είναι όμως απαραίτητο να γίνει.

Όπως εμείς είμαστε ευγνώμονες για την ίδρυση του Συλλόγου μας από την πρωτοβουλία κάποιων συναδέλφων μας στο παρελθόν, έτσι θα είναι ευγνώμονες στο μέλλον οι συνάδελφοί μας που θα βρουν μπροστά τους τις αλλαγές αυτές που εμείς σήμερα προτιθέμεθα να πράξουμε.

Σκοπός των αλλαγών αυτών, πέρα του εκσυγχρονισμού του, είναι η θωράκιση του Συλλόγου μας όσον αφορά την ισχύ, την ενότητα και την αλληλεγγύη. Έτσι για παράδειγμα, η εκπροσώπηση όλων των περιφερειών στις οποίες δραστηριοποιείται ο Σύλλογός μας, στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, θα σφυρηλατήσει την ενότητα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και θα φέρει στην πράξη πιο κοντά όλους τους συναδέλφους μας απ’ άκρη σ’ άκρη, από το Ιόνιο έως το Αιγαίο και από την Κρήτη έως την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Η διεύρυνση επίσης της θητείας από δύο χρόνια σε τρία, με ποιο πιθανή χρονιά έναρξης το 2020, αφενός θα εναρμονιστεί με την Ομοσπονδίας μας και την ΑΔΕΔΥ και αφετέρου θα πάψει το παράδοξο να εκλέγονται στο συνέδριο της Ομοσπονδίας σύνεδροι που ποτέ τους δεν πρόκειται να μας εκπροσωπήσουν στην ΑΔΕΔΥ αν και έχουν εκλεγεί για το σκοπό αυτό. Επίσης παράλληλη ωφέλεια από την αύξηση της θητείας αυτής θα είναι η εξοικονόμηση στο μέλλον 2.500,00 έως 3.000,00 ευρώ (εφόσον στο μέλλον κατά τις εκλογές εξασφαλιστούν κάλπες σε όλους τους νομούς μας), κάθε έξι χρόνια.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας αυτής σας θέλουμε αρωγούς. Για το λόγο αυτό σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή ώστε να είστε ενήμεροι κατά τις περιοδείες μας οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσαστον Μάρτιο για να ολοκληρωθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Επίσης σκοπός της επιστολής αυτής είναι να κάνετε με τη σειρά σας τυχόν προτάσεις για αλλαγές που κρίνετε απαραίτητες και χρήσιμες. Τις αλλαγές αυτές, τεκμηριωμένες, θα πρέπει να τις αποστείλετε στο e-mailτου Συλλόγου μας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17-3-2017, προκειμένου να τις εξετάσουμε και να εκτιμήσουμε κατά πόσο θα μπορούν να συμπεριληφθούν στην ατζέντα μας κατά την έναρξη των περιοδειών μας.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό μας υπάρχουν σε ειδικό πεδίο στο site του Συλλόγου μας, στο πεδίο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Αφού πρώτα έχετε διαβάσει προσεκτικά το καταστατικό του Συλλόγου μας που βρίσκεται σε ισχύ, στη συνέχεια ανοίξτε το πεδίο με τίτλο ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ώστε να ενημερωθείτε επαρκώς. Τέλος υπάρχει και το πεδίο με τίτλο Νέο Καταστατικό όπου εκεί υπάρχει το καταστατικό όπως αυτό διαμορφώνεται με τις αλλαγές. Κατόπιν, εφόσον κρίνετε ότι χρειάζονται επιπλέον αλλαγές, μπορείτε να τις αποστέλλεται στο e-mail του Συλλόγου μας.

Στη συνέχεια και όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τις περιοδείες μας, το ερχόμενο Φθινόπωρο, σε ημερομηνία που θα οριστεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου θα κάνουμε Καταστατική Γενική Συνέλευση για να ψηφίσουμε τις αλλαγές αυτές.

Η ψήφιση του καταστατικού θα γίνει κατά άρθρο. Αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει ο δικηγόρος μας ώστε να το καταθέσει στο πρωτοδικείο Αθηνών και να καταχωρηθεί στα βιβλία καταχωρήσεως αναγνωρισμένων σωματείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Καταστατική αυτή Συνέλευση να έχει απαρτία, δηλαδή το 50%+1 των μελών μας. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί θα πρέπει με φροντίδα του σωματείου μας να μετακινηθούν μέλη μας από την επαρχία προς την Αττική και το χώρο όπου θα γίνει η συνέλευση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το εγχείρημα αυτόγια να πετύχει χρειάζεται τη σύμπνοια και την αρωγή όλων μας. Εφόσον όμως πετύχει θα έχει αφήσει πίσω του ένα τεράστιο κέρδος για το Σύλλογο μας. Τη σφυρηλάτηση της ενότητας και το μήνυμα απανταχού ότι όταν εξαρτάται μόνο από εμάς, όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε και τα ποιο δύσκολα πράγματα όπως αυτό της αλλαγής του καταστατικού μας, μιας και ο Σύλλογό μας σήμερα δεν απαριθμεί μόνο μερικές δεκάδες συναδέλφων όπως συνέβαινε στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, κάτι που έκανε εύκολη τότε την αλλαγή του καταστατικού, αλλά πάνω από 700 μέλη.

Υ.Γ. Το Καταστατικό όταν θα έρθει προς ψήφιση κατά τηνΚαταστατική Γενική Συνέλευση θα είναι στη δημοτική γλώσσα.

                                                        Για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ        ΠΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τίτλος Εμφανίσεις
Καταστατικό Εμφανίσεις: 3314