ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι ΑΘΗΝΑ

Ε-mail:        sypyyp@gmail.com           sypyyp@minedu.gov.gr

sypyyp400

Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΥΠ.Ε.Π.Θ.

(ΣΥΠΥΥΠ)

ΕΔΡΑ: Λ. Κηφισίας  16,

Αμπελόκηποι- Αθήνα  115-26

site: www.sypyp.gr

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 2131316384 φαξ.: 210-3442203

Αθήνα  08-08-2016

Προς

Μέλη μας

Θέμα:   «Ενέργειες για τη στελέχωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης »

Συναδέλφισσες-οι

Το πρόβλημα της  υποστελέχωσης των  Διευθύνσεων Εκπαίδευσης των Περιφερειακών μας Υπηρεσιών παραμένει άλυτο και συνεχώς διογκώνεται παρά των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας για άμεση στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό εδώ και μήνες.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι προκρίνεται πάλι η στελέχωση των υπηρεσιών της διοίκησης της εκπαίδευσης με τη ρουσφετολογική απόσπαση χιλιάδων εκπαιδευτικών, έναντι της στελέχωσής της με μόνιμο διοικητικό προσωπικό που θα αναβάθμιζε τις υπηρεσίες μας και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Δυστυχώς όμως δεν ενδιαφέρουν τη σημερινή πολιτική ηγεσία, όπως άλλωστε και τις προηγούμενες, παρά μόνο τα μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά της συμφέροντα.

Ο υπουργός παιδείας κος Φίλης στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΣΥΠ επέδειξε για άλλη μία φορά αδιαφορία για την ουσία του προβλήματος της υποστελέχωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης. Στις επισημάνσεις μας ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στα νευραλγικά τμήματα των Διευθύνσεων εργάζονται σχεδόν καθημερινά και πολλές φορές και τα σαββατοκύριακα πέρα του ωραρίου τους  προκειμένου να διεκπεραιωθούν έγκαιρα οι εργασίες και φυσικά  χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, απλά προέτρεψε να εξακολουθήσουν οι συνάδελφοι να δουλεύουν έτσι ώσπου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα!

Το ποιο πιθανό είναι ο κος Φίλης να προσπαθήσει να ξεγελάσει τον κλάδο μας πραγματοποιώντας  ένα μικρό αριθμό μετατάξεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση. Εκτιμούμε ότι ο αριθμός αυτός θα είναι περίπου 100, δηλαδή όσος είναι και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προς διεκδίκηση και ολοκλήρωση της μετάταξής τους όπου η δικαστική απόφαση εκκρεμεί αφού η προσφυγή πήρε δικάσιμο το Φεβρουάριο του 2017, μετά την αναβολή της προγραμματισμένης δίκης  στις  1 Ιουνίου 2016 λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Συνάδελφοι σας καλούμε όλους να αποχωρείτε από την υπηρεσία σας ακριβώς με τη λήξη του ωραρίου σας, βάζοντας σε προτεραιότητα τον εργαζόμενο. Σας καλούμε ακόμη, να διαδώσετε προς κάθε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται για μετάταξη στη διοίκηση της εκπαίδευσης και έχει αποδεσμευτεί από το ΚΥΣΠΕ ή το ΚΥΣΔΕ, αλλά με εντολή υπουργού δεν μπορεί να εισαχθεί ο φάκελός του για την ολοκλήρωση της μετάταξης στο ΚΥΣΔΙΠ, ότι μόνο καταφεύγοντας σε νομικά μέσα θα έχει βάσιμες ελπίδες για την ολοκλήρωση της μετάταξης του.

Για το θέμα αυτό αλλά  και για άλλα που αφορούν τον κλάδο μας, ο Σύλλογός μας έχει έρθει σε επαφή και συνεργάζεται με το Δικηγορικό γραφείο του κου Παναγιώτη Τζαμτζή που εδρεύει στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα το εν λόγω δικηγορικό γραφείο έχει ήδη ενημερωθεί και ασχολείται με υποθέσεις που μας αφορούν όπως, Οργανισμός, αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση διαφόρων υπηρεσιακών αιτημάτων συναδέλφων μας, κατάταξη συναδέλφων σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας από αυτήν που κατείχαν στις 31/12/2015 και ολοκλήρωση της μετάταξης των εκπαιδευτικών στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Ειδικά για το θέμα των μετατάξεων ως σύλλογος προτρέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να προχωρήσει η μετάταξή τους στη διοίκηση και δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο, να απευθυνθούν προς το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο προκειμένου να επιτύχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή παροχής υπηρεσιών, αφού αυτή εξαρτάται από τη μαζικότητα.

Σας καλούμε λοιπόν  συνάδελφοι να γνωστοποιήσετε την παραπάνω κίνηση στους εκπαιδευτικούς που τυχαίνει να γνωρίζετε ότι ενδιαφέρονται για μετάταξη και να τους υποδείξετε το site μας sypyp.gr ώστε να λάβουν γνώση για τις λεπτομέρειες της παραπάνω κίνησης, ή να τους διαβιβάσετε το email αυτό.

Ακολουθούν τα έγγραφα από το δικηγορικό γραφείο.

Υ.Γ. Λόγω του ότι βρισκόμαστε σε μήνα διακοπών, για τους εκπαιδευτικούς, το παρόν θέμα θα το αποστείλουμε ξανά στις αρχές Σεπτεμβρίου και ακολούθως στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΩΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ                                      ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΕΓΚΑΣ

6980466608                                                                    6972783161